Open Graph tags dynamisch toevoegen product pagina

Open Graph in product pagina Magento?

In een vorig artikel heb ik al eens uitgelegd hoe je in de backend van Magento Open Graph tags toevoegt, zodat links in facebook mooi worden weergegeven, zonder de standaard metatags te gebruiken. Hierbij wordt op elke pagina een standaard omschrijving, afbeelding, titel, enzovoorts weergegeven.

Het is natuurlijk nog mooier als de Open Graph Tags dynamisch worden aangemaakt. Zodat je bij het delen van een pagina ook werkelijk het product in de link ziet. Daarom een korte instructie om dit te realiseren.

Voeg het volgende toe aan een van de layout bestanden. Deze vindt je zoals bekend onder /app/design/frontend/STANDAARDTHEMA/THEMANAAM/layout

Maak nu bestand og/product.phtml binnen je thema (app/design/frontend/STANDAARDTHEMA/THEMANAAM/template/) met de volgende inhoud:

Hierna even de cache legen. Wanneer je nu de paginabron bekijkt van de productpagina zie je als het goed is code zoals het volgende:

<meta property=”og:url” content=”http://beadles.nl/parels-281/parels.html”/>
<meta property=”og:description” content=”Zoetwaterparels 5 mm helemaal mooi rond.
Een streng van mooie witte parels.
Lengte van de streng: ongeveer 35 cm.
Per streng zitten er ongeveer 70 parels aan.”/>
<meta property=”og:title” content=”Zoetwaterparels (B) 5 mm rond”/>
<meta property=”og:image” content=”https://beadles.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/0/200131_1_1.jpg”/>

Als je nu een produktpagina in Facebook deelt wordt de omschrijving netjes overgenomen.