Beadles.nl webshop restyling

Beadles Magento webshop

De webshop van Beadles (beadles.nl) was toe aan een opfrisbeurt. Oorspronkelijk was beadles.nl gebouwd op Magento 1.6 met een design die niet responsive was (Lees: waarom dat belangrijk is). Daarnaast moest er iets gedaan worden aan de design. Helaas is het niet meer zo dat je even een website of webshop neerzet en dan klaar bent voor de komende jaren. Maar dat is dan weer prettig  voor ons als webbouwers.

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

  • Aanpassing van de design
  • Responsive layout
  • SSL certificaat
  • Magento upgrade
  • Installatie Magmi importmodule (Artikel)

In overleg is gekozen voor een meer zomers design dat past bij de (luxe) producten die worden aangeboden. Upgrade van Magento 1.6 naar 1.9 bleek veel tijd te gaan kosten. Helaas is het in Magento, zeker bij de oudere versies, vaak erg lastig om een upgrade uit te voeren. Er moet dan veel worden aangepast aan de code van het thema. Om die reden was het praktischer om ‘from scratch’ de webshop weer op te bouwen. De artikelen zijn vervolgens weer geïmporteerd met de Magmi import module. Hiermee kan in korte tijd een groot aantal artikelen rechtstreeks ingelezen worden in de database.

Omdat steeds meer gebruikers via hun telefoon of tablet gebruik maken van internet was een responsive layout natuurlijk erg belangrijk. Beadles.nl is daarom zowel op een groot scherm als op tablet en telefoon zeer gebruikersvriendelijk.

Beadles Responsive 02
Beadles Responsive 01

Betaling loopt via Mollie. Een standaard betaalmodule voor Magento is hiervoor aanwezig. Voor de veiligheid heb ik gebruik gemaakt van een SSL certificaat van Letsencrypt. Deze certificaten zijn veilig en voldoen prima voor het beveiligen van de verbinding. Overigens zijn er alleen standaard certificaten beschikbaar bij Letsencrypt. Wil je een EV certificaat (waarbij dus ook de identiteit van de site kan worden gecontroleerd), dan moet je uitwijken naar een andere SSL certificaat leverancier.

Magento is nogal een performance vreter. Om hier wat aan te doen zijn er nog wat aanpassingen gedaan. Bijvoorbeeld het instellen van de ‘expiry date’ naar een datum ver in de toekomst om te voorkomen dat webonderdelen die nauwelijkswijzigen steeds weer opnieuw worden opgehaald. Ook het samenvoegen van CSS en javascript helpt voor het verbeteren van de performance.

Dit site staat live, dus neem een kijkje om te zien wat het resultaat is geworden.